Νέα - Προσφορές

Εγγραφείτε στο newsletter μας


Ιππασία – Δραστηριότητες

 

 

xenonas-metochi.grΗ παραμονή στον ξενώνα μας θα καλύψει τις ανάγκες σας για ξεκούραση, επικοινωνία με τη συντροφιά σας αλλά και περιηγήσεις και επισκέψεις στις αξιόλογες γύρω περιοχές.

 

Tο ιστορικό χάνι της Γραβιάς, το μοναστήρι της Παναγίας Παντάνασσας (15ου αιώνα), τα γύρω μικρά γραφικά χωριουδάκια (αξιόλογος οικισμός άνω Μαριολάτας και Βάριανης κ.α.) με την ιδιαίτερη τοπική κουλτούρα ή τις αναβάσεις μέσα από μονοπάτια προς τη Νεραϊδοσπηλιά και τη Μπαρουτοσπηλιά, προορισμοί άπειρου φυσικού κάλλους, τον εθνικό δρυμό Παρνασσού, το μεταλλευτικό πάρκο με κατάβαση κάτω από τη γη, τις Θερμοπύλες, τους Δελφούς.

 

 

xenonas-metochi.grΚι αν είστε λάτρεις των χειμερινών sports το χιονοδρομικό κέντρο Φτερόλακκα & Κελλάρια του Παρνασσού είναι μόλις 26km από τον Ξενώνα μας!!

 

Μα και ένα απλός περίπατος μέσα στο ίδιο μας το κτήμα, 15 στρεμμάτων, θα σας δώσει την ευκαιρία να δείτε το ερειπωμένο μετόχι της μονής Παντάνασσας, ένα θολωτό πέτρινο χτίσμα, που είχαμε την τύχη να ανήκει στην ιδιοκτησία μας και διατηρήσαμε σαν αξιόλογο επισκέψιμο χώρο, μια και διαθέτει αξιομνημόνευτη ιστορία, λόγω της παλαιότητας του και της σχέσης του με τη μονή αυτή των μεταβυζαντινών χρόνων.

 

xenonas-metochi.grΑξίζει ακόμη να επισκεφτείτε το «μονοπάτι των μοναχών» από όπου επικοινωνούσαν πριν αιώνες με την κυρίως μονή, χώρο δύσβατο, πρόκληση όμως για τον τολμηρό οδοιπόρο-ορειβάτη, που θέλει να τον εξερευνήσει.

 

Επίσης μια βόλτα στο ποτάμι με το πλατανόδασος, απέναντι από τον ξενώνα μας, θα σας χαλαρώσει, με τη συντροφιά των αλόγων μας, χαρίζοντας σας τη φυσική ενέργεια που μόνο ο μαγευτικός αυτός χώρος μπορεί να προσφέρει!!

Ο καιρός στη Γραβιά